top of page
Search

Gemummificeerde groene wanden en levende groene wanden

Als het om groene wanden gaat, kunt u kiezen tussen gemummificeerde, groene wanden en levende groene wanden. In dit artikel bespreken we de verschillen tussen deze twee, zodat u een beter beeld krijgt bij wat het beste past bij uw huis of kantoor.

De mogelijkheden

De mogelijkheden zijn min of meer hetzelfde, maar er is één groot verschil. Levende groene wanden kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden. Gemummificeerde groene wanden kunnen alleen binnenshuis worden geplaatst, dit is dan ook waar deze wanden het beste gedijen. Lees verder om erachter te komen waarom dit zo is!


Een ander verschil is dat alleen gemummificeerde, groene muren vol mos gemaakt kunnen worden, ook heeft u dan de keuze uit verschillende soorten mossen waarvan de groene wanden gemaakt kunnen worden.

Een overeenkomst is dat zowel gemummificeerde, als levende groene muren vol bladeren en takken gemaakt kunnen worden. Ze kunnen allebei echt het gevoel van een 'tuin aan de muur' creëren.


Produceren gemummificeerde, groene muren ook zuurstof en zijn deze goed voor u en uw omgeving? Het antwoord op het laatste deel van deze vraag is ja, zeker, dit is ook een positieve overeenkomst van levende- en gemummificeerde, groene wanden. Bekijk ons andere artikel 'Produceren gemummificeerde bomen en groene muren zuurstof?' voor meer informatie over dit onderwerp


De voordelen

Waarom doen gemummificeerde, groene muren het binnenshuis goed in vergelijking tot levende groene muren? We hebben het voor u samengevat.


Gemummificeerde, groene muren...

- Hebben geen onderhoud nodig, ze moeten alleen af en toe afgestoft worden

- Hebben geen waterinstallatie of bewatering nodig!

- Zijn een investering. U verdient uw groene muur terug omdat u bespaart op onderhoudskosten.

- Behouden hun kwaliteit en blijven jarenlang mooi.

- Heb een garantie van 5 jaar(!)


Conclusie

Wilt u een groene muur binnenshuis, dan zijn gemummificeerde, groene muren zeker een goede keuze. U krijgt dezelfde look en feel als van een levende groene muur, maar u verdient uw investering terug door de besparing op onderhoud en vervanging. Dit alles zonder de kwaliteit te verliezen.

bottom of page