top of page
Search

Gemummificeerde-, kunst- en levende bomen

Zoals ik in het eerste deel van dit artikel 'Introductie van Gemummificeerde bomen' al benoemde, mogen gemummificeerde bomen alleen binnenshuis worden geplaatst. Dus als we deze vergelijking maken, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat we het alleen hebben over bomen die binnenshuis worden neergezet.


We behandelen de volgende twee onderwerpen: budget en kwaliteit. Kunstbomen en gemummificeerde bomen hebben allebei, buiten het af en toe afstoffen van de bomen, geen onderhoud nodig. Hierdoor bedragen de onderhoudskosten precies €0,-. Waarom zou u dan een gemummificeerde boom verkiezen boven een kunstmatige? Het antwoord komt neer op twee dingen: budget en kwaliteit. Wat zoekt u kwalitatief gezien en wat wilt u ervoor betalen? Kunstbomen zijn goedkoper, maar het is meestal goed te zien dat het een kunstboom is en geen echte boom. Gemummificeerde bomen zijn wat duurder dan kunstbomen, maar vanwege het conserveringsproces zijn ze niet te onderscheiden van een echte, levende boom. Als u op zoek bent naar 100% natuurlijke kwaliteit, zijn gemummificeerde bomen de perfecte optie.


Als het budget geen punt van discussie is, dan heeft u keuze tussen een levende en een gemummificeerde boom. We weten dat levende bomen onderhoud nodig hebben, ze hebben bijvoorbeeld bewateringssystemen, zonlichtinstallaties en algemene verzorging (zoals snoeien) nodig om levend en mooi te blijven. Eenieder zal begrijpen dat een levende boom de meest kostbare keuze van de twee is. Zoals al eerder aangegeven, heeft een ‘’mummieboom’’ geen onderhoud nodig. Zelfs als het budget groot is, is de vraag; waarom zou u kiezen voor de duurdere optie, een levende boom, die onderhoud nodig heeft als u ook kunt kiezen voor dezelfde natuurlijke kwaliteit, maar dan met minder bijkomende kosten en onderhoud.


Er is maar één argument te noemen, en dit is ook een vraag die we vaak krijgen. Het gaat om de 'frisse lucht' en zuurstof die bomen voor ons produceren. U vindt de volledige uitleg over dit onderwerp in onze blog ‘Produceren gemummificeerde bomen en groene muren zuurstof?', aangezien deze pagina al aardig lang wordt is het korte antwoord op deze vraag: de zuurstof die een levende boom produceert, heeft niet de invloed op mensen, die u denkt dat het zou hebben. Er zijn positieve, psychologische effecten bekend over wat groen met u doet, dat is in dit geval de belangrijkste factor. De positieve effecten zijn bijvoorbeeld:

1) Het vermindert stress

2) U wordt productiever

3) U kunt u beter concentreren

4) Het zorgt voor minder ziekteverzuim


Om te profiteren van deze effecten, hoeft het groen niet levend te zijn. Het moet gewoon groen zijn!

bottom of page